Itt a péntek, hát itt az új ropogós 4.9.26 is. Először is fontos megjegyezni, hogy október 1. és október 7. között nincs frissítés és nincs fejlesztés, mert kínában nemzeti ünnep van. Minden folytatódik október 8-ától.

A frissítés Xiaomi Mi 2/2S/2A, Mi 3, Mi 4, Mi Pad, Samsung Galaxy S4 I9500, Samsung Galaxy Note 3, Google Nexus 5 és OnePlus One telefonokra jött meg OTA frissítésként.

Ajánlott frissítés: 97.2% ?

Yes it’s recommended. MIUI 6 is going in right direction. But still waiting for more features in camera and music.

luvxiaomi @ MIUI Beta Team

Rendszer

Kapott egy kis optimalizálást a Time-lapse shutter és javítva lett egy hiba, aminek következtében nem tudtak csatlakozni egyes felhasználók nyílt WiFi hotsportokra.

Kontaktlista

Újításként mostantól lehet QR kód segítségével is felvenni új kapcsolatot a listánkba és ebből kifolyólag mi is tudunk adni egy QR kódot másoknak. Innentől tehát, ha találkozol valakivel és meg karod osztani az elérhetőségeidet vele, akkor elég csak megnyomni egy gombot odatartani a telefon kijelzőjét a másik félnek, majd ő beolvasva a kódot már el is tud menteni a kontaktlistájába.

Ezenen kívül hibát is javítottak, mégpedig azt az idegesítőt, aminek köszönhetően hibát kaptunk néha egy-egy kontakt profiljának megtekintésénél. A saját profilunk alól viszont kiszedték a csengőhang beálltást. Miért is hívnánk magunkat.

Üzenetek

A kapcsolatok kártyáinak kinézete javult, de ami fontosabb, ha nelünk nagyobb fontméret volt beállítva a telefonon, akkor ez összeomláshoz, kényszerbezáráshoz vezetett.

Zárképernyő, Status bar, Éretsítési felület

Mostantól a zárképernyőn a dátum a rendszer nyelvének megfelelő formában fog megjelenni. Sokakat zavart, hogy eddig nem így volt. A felső sávban kiírja mostmár a szolgáltató nevét akkor is, ha WiFi hálózaton vagyunk és javították a hibát, ami a MiBand tulajdonosokat zavarhatta igazán, mivel nem mindig oldotta fel a telefont a MiBand közelsége.

Explorer

Picit csiszoltak még az új kezdőképernyőjén

Kezdőképernyő

Animációk halmazás szépítették meg és tették gördülékenyebbé.

Időjárás

Bekerült az időkárés alkalmazásba a napfelkelte és napnyugta is, így már ezt az információt is megtudhatjuk használat közben. No meg persze szebb is lett egy kicsit :D

Böngésző

Videólejátszás, teljes képernyő és optimalizálás.