Megjött a mai MIUI frissítés is, ami így a 4.9.19 verziószámot kapta. Az előre kiszivárgott frissítésekkel ellentétben ez most tartalmaz nagyon hasznos dolgokat is. Ez a frissítés most egy kötelező darab, de már maga a szavazás is ezt mutatja.

Ajánlott frissítés: 100% ?

I personally like the new look of the Explorer most. It definitely suite MIUI 6 and provides a better experience with ease of access.

Bughinirari @ MIUI Beta Team

Rendszer

Először is a Mi Pad megkapta a MIUI 6-ot végre. A Mi 3 és Mi 4 készülékeken a QQ videóchat funkciója automatikusan a hangszóróra dobta a hangot, ami kissé kényelmetlenné tette az utazás közbeni használatot, ám ez javítva lett (én speciel használom a QQ-t ám a videó részét nem igazán). Ami a legfontosabb, hogy a Mi 3 és Mi 4 készülékeknél a 4.8.27 verzió óta véletlenszerűen, de gyakran eldobta a netkapcsolatot a gép. Elvileg ez javítva lett.

Üzenetek

A rendszerben lévő üzenetküldő mostmár kicsit többet mutat, ha nem sikerült a küldés.

Témák

Vannak témák, amikért fizetni kell, ezzel nincs is baj. Van viszont lehetőség fizetés előtt kipróbálni a témát és bizony az alkalmazás néha a vásárlásra irányított, ha ki szerettük volna próbálni a témát. Mostantól működik újra.

Zene

Ez esett át a legtöbb módosításon. A MIUI 6 felhasználók által használt verzió bekerült, pontosabban inkább elkezdett beszivárogni a MIUI v5 felhasználókhoz is. Én nagyon szeretem. Mit is kaptunk most? Animációt, üres oldal ráncfelvarrást, még több animációt. Nah azért visszakerült a régen használt ‘altató’ mód, amikor is megadható, hogy játszon nekünk zenét, de kapcsoljon le X idő múlva.

Frissítő

Néha azt írta, hogy nincs frissítés, pedig volt. Ilyenkor kézzel kellett leszedni és feltornászni a rendszerre. Most meglett a hiba oka és javítva is lett.

Explorer

Itt elsősorban egy teljesen új kezdőfelületet kaptunk. Nagyon szép lett :)

Böngésző

Újként van megjelölve, hogy ismét van QR kód generálási lehetőség az adott linkre, ám ez nekem eddig is volt. Le is fotóztam, hogy az előző verzióban is megvolt nekem (meg még előtte is). A könyvjelzők szinkronizálásával volt egy kis gond, ezt is javították.

Óra és naptár

A felületen picit csiszoltak, így még gördülékenyebb és egységesebb lett a felület. Néha fogta magát és nagyon lassan indult el (1 másodperc körül), de most az ezért felülős kódhalmaz likvidálva lett, így ez már nem fordulhat elő.

Mi Cloud

Néha még a 4.9.14 frissítés után is jelentkezett egy-egy FC (én nem tapasztaltam), így aztán ehhez is készült egy javítás.