A MIUI v6 elérte a publikus béta állapotot a rendszer. Első körben a Mi 3 és a Mi 4 telefonokra tették elérhetővé. Androgeek.hu oldalon van egy gyors összefoglaló róla.

Ajánlott frissítés: 91.4% ?

Recommended ! Since this is dev version people that interested to flash MIUI 6 should already have some basics and perhaps can help us to find out and test more bugs.

vincent_khoo @ MIUI 6 Beta Team

Hamarosan viszont itt van Mi 2-re, a RedMi sorozathoz és a Mi Pad-hoz.

We’re also working on MIUI 6 for Mi 2 series, Redmi series and Mi Pad! Please stay tuned!

Rendszer

Elsősorban a build készült el a Mi 3 W/C és Mi 4 W/C készülékekre. Mostantól ezek a készülékek megkapják a heti frissítést.

Lockscreen, Notification, Status bar

Javítva lett egy apróbb baki. Korábban a rendszer nem kérte a korábbi jelszót, ha meg szerettük volna változtatni a feloldási jelszót.

Zene

Támogatja a AirPlay vezeték nélküli eszközöket. Ezt a frissítést megkapta a v5 is.

Biztonság

Újdonságként bekerült egy ‘Ignore data usage’ opció, aminek köszönhetően ezentúl megadhatóak alkalmazások, ha azokat nem szeretnénk, hogy mérj a rendszer, mint adatforgalom generáló. Ez akkor lehet hasznos, ha például a szolgáltató a saját weboldalát vagy épp mondjuk a Facebook-ot nem számolja bele az adatforgalomba. Vannak ugyan így csomagok, ahol például az email-t nem szomolja a szolgáltató. Ezzel a beállítással sokkal pontosabb képet kaphatunk az eddig felhasznált és megmaradt adatforgalmi keretünkről.

Ezt is megkapja a v5 kiadás is.

Scanner

Pár hiba javítva lett a Scanner alkalmazásban, ami a vonalkódok / QR kódok beolvasására való.